Snabb chokladfudge

maxresdefault (11)Varje dag är chokladens dag och det finns alltid ett tillfälle att fira lite extra, även på den tråkigaste vardag. Att baka med choklad har länge varit en stor favorit för många chokladälskare. Möjligheterna är oändliga och man kan mixa och blanda precis som man vill. Det går nästan inte att misslyckas!

Bakning är kul, men kan kännas för tidskrävande och omständigt för den som har ett fullspäckat schema. Ser man till att hitta ett bra recept behöver det dock inte ta speciellt lång tid eller kräva ett skafferi fullt av ingredienser.

Chokladfudge är ett mycket snabbt och enkelt recept som man kan göra under 40 minuter. Fudgen passar perfekt att bjuda på till fikat eller varför inte ha i gömmorna i köket och nalla lite då och då? Det behöver inte vara komplicerat att äta gott och i detta recept behöver du inte använda mer än endast 2 produkter för att få till en krämig chokladfudge. Receptet ger cirka 20 bitar, men du kan självklart öka mängden om så önskas.

Allt du behöver är 1 burk med kondenserad mjölk och cirka 400 gram choklad. Tänk på att välja en choklad som har en kakaohalt på minst 45%, annars kommer inte fudgen att stelna som den ska.

Börja med att smälta chokladen i micron eller med hjälp av ett vattenbad. Vattenbad tar längre tid men riskerar inte att bränna chokladen som en för varm micro kan göra. När chokladen är helt smält rör du ner den kondenserade mjölken och kletar sedan ut allt i en form (använd gärna bakplåtspapper). Fudgen behöver inte tillagas i ugnen, istället ska den kylas i kylskåpet under 30 minuter.

Passa på att skära upp chokladen medan den är kall och förvara den sedan i en burk med lock. Choklad smälter snabbt och kondenserad mjölk behöver hjälp att inte smälta ihop. Kylen är den bästa platsen för fudgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.