Få koll på vikten med choklad

photoxpress_100182-1200x660Att man skulle gå upp i vikt och få ett utbrott av finnar när man äter choklad är en ren myt som borde elimineras så snart som möjligt. Choklad har många fina egenskaper som hjälper kroppen och hälsan om man använder produkten på rätt sätt.

Den choklad du hittar i matbutikerna bör man alltid undvika. Denna typ av choklad har många andra ingredienser som du faktiskt kan få dålig hy och viktuppgång av, men det är inte chokladen i sig, kakaobönan, som orsakar det. Kokosfett och socker är stora bovar som slår hårt mot både hyn och hälsan.

Det är en helt annan femma när man talar om choklad i den renaste formen. Riktig choklad som inte innehåller annat än just det ämnet fungerar på många positiva sätt. Trots att många chokladkännare inte håller med, har det visat sig att choklad faktiskt har en mycket uppiggande effekt som även hjälper till att öka din koncentrationsförmåga, minskar stress och depressioner, men också är en riktig höjdare för det mer privata och intima livet.

Eftersom chokladen innehåller massor av bra antioxidanter, protein och kalcium får du som chokladätare mycket energi till kroppen. Det sägs att en bit choklad faktiskt innehåller mer protein och kalcium än lika stora mängder av frukt, t.ex. banan och apelsin, vilket gör den rena chokladen till ett mycket bra val om du försöker gå ner i vikt.

Nu kan alla chokladälskare fortsätta äta sitt favoritgodis med gott samvete. En bra choklad dämpar hungerkänslorna och ser till att kroppens ämnesomsättning och förbrukning av energi ökar, vilket är grunden för en bra viktnedgång. Du kan på en gång sluta fundera över om inte närmaste mataffär ändå har någon chokladkaka som kan passa in, gärna en med nötter och kolakräm i mitten. Välj en choklad som är så ren som möjligt och med hög kakohalt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.