Choklad är bra för kropp och själ

Dark-Chocolate-750x350Det finns en hel del forskning om choklad och varför så många människor älskar denna bruna pralin. Många skulle nog hålla med om att choklad är det bästa som finns när man talar om sötsaker, men visste du att chokladen också gör massor av nytta för din kropp.

Trots att det kan kännas svårt att tro på, är det vetenskapligt bevisat att människor som äter mycket choklad är lyckligare. Choklad innehåller nämligen viktiga aminosyror som kroppen behöver och en av dem är den som skapar ämnet serotonin, enkelt förklarat det hormon som får människan att känna lycka.

Som liten får man ofta höra hur viktigt det är med grönsaker och hur mycket man behöver äta per dag för att kroppen ska hålla sig starkt och frisk. Självklart finns det en sanning i detta, men många föräldrar valde nog att inte påpeka alla de fina egenskaperna hos chokladen. I en studie som gjordes i USA, kom man fram till att choklad faktiskt har mer antioxitanter än blåbär och blåbär vet alla hur nyttiga de är.

Man bör dock fokusera på att äta så mörk choklad som möjligt. Chokladkakor med smak av kolakräm eller mjölkchoklad lever tyvärr inte upp till det mått som man önskar att det gjorde. Välj en choklad med 70% kakao eller mer. Den mörka chokladen innehåller nämligen även A-vitamin, E-vitamin, kalium och magnesium, vilket även fungerar dunderbra för huden.

Att choklad skulle orsaka mycket finnar är en myt. Godis och choklad med väldigt låg kakakohalt kan ha en tendens att skapa orenare hud, men talar man om den riktiga chokladen ger alla vitaminerna en riktig boost för hud och hår.

De allra flesta människor äter dock choklad för att det är så fruktansvärt gott, men varför inte slå flera flugor i en smäll när man har chansen och kombinera det goda med det nyttiga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *